Werkstation

Het moderne hulpkantoor moet ultra-efficiƫnt zijn en voorzien van de laatste technologische snufjes, maar dat vraagt niet noodzakelijkerwijs om een eigen kamer. Een compact werkstation kan alle elementen van een groot kantoor bevatten, maar je kunt het kwijt tegen een muur of in een hoek van een willekeurige kamer.

Werkstations

Maar waar moet je dan precies naar toe met je werkstation? Ideaal gezien moet het een goed verlichte plek zijn (daglicht is het beste), waar rust heerst zodat je niet gestoord wordt. Een werkstation neemt niet veel ruimte in beslag, dus je kunt het installeren op een overloop of aan het eind van de gang, als het daar tenminste rustig is. Behalve een computer heeft een werkstation drie basisingrediƫnten nodig: een bureau, een stoel en bergruimte. Je kunt kant-en-klare kantoor opslag modules kopen, dus kijk eerst wat er op dat gebied is en bepaal welke combinaties voor jou geschikt zouden zijn.

Een andere mogelijkheid is om zelf je werkstation te maken met materiaal uit een doe-het-zelf zaak, eventueel met advies van een binnenhuisarchitect.

Het kost waarschijnlijk meer, maar een op maat gemaakt werkstation sluit precies aan bij de daarvoor bestemde ruimte. Zorg dat het bureaublad de juiste hoogte heeft en bezuinig niet op de bureaustoel. Kies een ergonomisch model dat lekker zit, een goede steun geeft en verstelbaar is om rugklachten te voorkomen.

Een ingebouwde werkstation is niet alleen goed verlicht maar ook heel functioneel door zijn kastwand, gestroomlijnd bureaublad en zijn ergonomische draaistoelen.

Waarom zou je een schuurtje niet ombouwen een thuiskantoor, of een kant-en-klaar kantoorbureau laten installeren? Je kunt het voorzien van de moderne technologie, zodat je een aparte werkplek hebt vlak bij je huis. Zo zorg je voor een gezonde balans tussen werk en thuis. Er zijn ontzettend veel kant-en-klare kantoorbureaus op de markt. Ga te rade in meubelmaker, speciaalzaken of zoek je heil op het internet wanneer je een compleet kantoor wilt. Om tijd en moeite te besparen moet je eerst vaststellen wat je precies wilt. Hoe groot moet de werkplek zijn? Welke stijl past bij de ruimte waar het kantoor moet komen? Hoeveel geld wil je besteden?

De prijzen hangen af van materialen en kwaliteit, stel dus eerst een budget vast. Alle kantoor bureaus bestaan uit componenten met vaste maten voor bijvoorbeeld planken, bureauladen en kastladen. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid diverse elementen te combineren, zodat je iets krijgt dat bij jouw ruimte past. Probeer zo veel mogelijk verstelbare elementen in het systeem op te nemen, zodat je een maximum aan flexibiliteit hebt.