Vloer verwarmen

Vloerisolatie is belangrijk omdat het in Nederland erg koud kan zijn wanneer je je vloeren niet goed isoleert. Want deze houdt de warmte binnen en zorgt ervoor dat het huis niet snel afkoelt. Er kan veel warmte door de vloeren verloren gaan, waardoor de energiemeter omhoog zal schieten. Bovendien kan er vocht en kou in de ruimte in de vloer gaan zitten die dus niet goed opgevuld is. Wanneer vocht in de vloer blijft zitten kan dit tot ernstige materiaalschade in de vloeren leiden, die je pas door zal hebben zodra het te laat is. Een goede vloerisolatie scheelt dan ook erg veel in de kosten en is tegenwoordig erg belangrijk. Dit kan ook in combinatie met vloerverwarming.

Maak ook jouw thuiskantoor mooier door te kiezen voor goede isolatie + vloerverwarming.

Wat zijn de prijzen?

De prijzen van het installeren van vloerisolatie met vloerverwarming kunnen verschillen, dit hangt af van het materiaal dat je voorkeur heeft, het type woning waarin je woont (denk aan het verschil tussen een vrijstaande woning en een flat) en de te isoleren oppervlakte. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de kwaliteit van de vloerisolatie en vloerverwarmer.

De materialen waaruit je kunt kiezen bij het installeren van vloerinstallatie zijn erg divers:

  • glaswol
  • steenwol
  • purschuim
  • vlas
  • piepschuim

Er zijn zelfs nog meer materialen beschikbaar. Kun je niet kiezen welk type materiaal het beste bij jouw huis en vloer past? Schakel dan de hulp in van een adviseur. Deze zal je helpen met het kiezen van de juiste isolatiematerialen en het installeren van de vloerinstallatie zelf.

Vloerverwarming systeem

Een vloerverwarming systeem wordt onder de vloer aangelegd en dient als verwarming. Dit betekent dat je in plaats van de radiatoren nu je kamers van beneden kunt verwarmen. Dit biedt meerdere voordelen en zorgt er voor dat je op lange termijn altijd goedkoper uit dan als je met radiatoren blijft verwarmen. Ook je werkruimte kun je beter verwarmen op deze manier. Niet alleen bespaar je geld maar zal het wooncomfort in huis ook een stuk hoger liggen met vloerverwarming.

Voordelen

Vloerverwarming biedt meerdere voordelen, waaronder dat je op jouw energienota zult besparen. Daarnaast zal de warmte gelijkmatig verdeeld worden in huis wat weer resulteert in een aangename temperatuur. Een gelijkmatige verdeling van de warmte zorgt dat het erg behaaglijk wordt in de binnenkamers maar zorgt er voor dat tocht in de kiem wordt gesmoord. Tocht ontstaat als er extreme temperatuursverschillen zijn in een kamer, denk aan verwarmen met een radiator aan slechts een kant van de kamer.

De andere kant van de kamer blijft koud. En omdat je nu geen radiatoren meer nodig heb zul je dus ook jouw huis nog beter kunnen indelen. Er is namelijk meer ruimte, ideaal om er een thuiskantoor in te richten! Wat zijn de prijzen? Meer weten? Bekijk dan deze website: kosten-vloerverwarming.nl.