Bureaublad

Zorg dat het bureaublad de juiste hoogte en diepte heeft. Gebruik de ruimte onder het blad voor een ladekastjes of archiefkast. Ideaal gezien moet een werkstation voldoende natuurlijk licht krijgen, maar denk erom dat je in de zomer het felle licht buiten moet houden. Kies verstelbare planken en bureauladen die je kunt opklappen en installeer diverse aansluitingspunten voor apparatuur en lampen.

Onder een bureaublad kun je drie archiefplanken plaatsen. Hierdoor wordt de ruimte optimaal gebruik. Binnen de kortste keren kan een thuiskantoor vol liggen met rommel. Voorkom dit met een paar handige oplossingen. Wanneer je werkstation zich in een open ruimte bevindt, moet je zorgvuldig nadenken over decoratieve elementen. Gebruik dan een neutraal kleurenschijf zodat de werkplek nauwelijks opvalt. Een paar oranje en gele accenten fleuren de ruimte altijd op.

Een thuiskantoor moet een functionele ruimte zijn, maar daarom hoeft het nog niet saai te zijn. Het verdient dezelfde decoratieve elementen als de rest van het huis en het moet een plek zijn waar je je thuis voelt. Zachte witte tinten, grappige meubels en schilderijtjes zorgen voor een heel sfeervolle werkplaats. Een bureaublad hoeft er niet saai uit te zien. Leg er vinyl, rubber of ander materiaal op en het krijgt meteen een heel andere aanblik.

Zorg dat er op één muur iets te zien is dat je inspireert. Dat kan behang zijn, een uitvergrote landkaart of een enorme zwart-wit foto.

Verfraai de ruimte met bloemen, liefst met bloemen die ook nog eens lekker ruiken. Behalve boeken kun je ook andere dingen uitstallen in je kantoorruimte. Vooral reuzegrote voorwerpen doen het goed.

Denk aan houten letters, een stationsklok of een kalender. Geef mappen en archiefdozen een bepaalde kleurencode. Het ziet er mooi uit en maakt de zaak overzichtelijk. Maak het niet te bont. Een paar kleuren zijn voldoende.

Tip

  • Neem als bureau een ruimte die niet rommelig is. Dat kan een ongebruikte slaapkamer zijn of een hoek van de keukentafel. Zorg dat je voldoende bergruimte hebt voor alle kantoorspullen. Als je het bureau perfect wilt verbergen, moet je een mini werkstation installeren in een kast. Vergeet niet om er aansluitingen te maken voor de computer en telefoon. Neem een bureau met ingebouwde bergruimte. Een bureau met een rijtje planken boven elkaar biedt plaats aan een monitor en een toetsenbord, waardoor je weer wat ruimte bespaart.