Kantoorkastjes

In je thuiskantoor kun je niet genoeg kantoorkasten hebben. Of je nou ingebouwde kasten hebt of vrijstaande meubels, zorg ervoor dat de kantoorkasten voldoet aan de taken die je in gedachten hebt. In een klein kantoor kun je het beste werken met geïntegreerde kantoorkasten.

Waar aan denken?

Een wandsysteem met planken en kasten bijvoorbeeld geeft je voldoende ruimte om spullen neer te zetten en hoeft de kamer niet te domineren. Ook kun je planken aanbrengen in een alkoof of in een opgebruikte schouw. Een combinatie van open en gesloten kantoorkast werkt goed en geeft je de kans om aantrekkelijke spullen te laten zien en andere te verbergen.

Bedenk wel dat open planken stof aantrekken, maar dat probleem zou je kunnen ondervangen met glazen of perspex deurtjes. Dichte kasten zijn de beste oplossing voor een ruimte die meerdere doeleinden dient. De kantoorspullen zijn dan uit het zicht wanneer het kantoor niet in gebruik is. Zorg dat de werkplek flexibel is, zodat je makkelijk nieuwe apparatuur kwijt kunt (verstelbare planken kunnen uitkomst bieden) en maak zwenk- wieltjes onder vrijstaande bergmeubels, zodat je ze kunt verplaatsen.

Neem altijd meer kantoorkastjes dan je denkt nodig te hebben. Gesloten kantoor kastjes maken een nette, gestroomlijnde indruk, het voordeel van open kastruimte is dat je overal probleemloos bij kunt en dat je er spulletjes in kunt uitstallen.

Een combinatie van de twee is vaak de beste oplossing. Als je kantoor deel uitmaakt van een kamer die ook voor andere doeleinden wordt gebruikt, moetje dichte kantoorkasten nemen, zodat al het werk uit het zicht is wanneer je aan het einde van de dag klaar bent.

Een wandkast is de perfecte oplossing in een kleine ruimte. Of je nou kiest voor open planken of laden of een combinatie van de twee, zorg dat je er alle spullen kwijt kunt en bewaar de spullen die je het vaakst nodig hebt op een plek waarde makkelijk bij kunt. Met verstelbare planken heb je altijd de juiste hoogte voor de computer, boeken en andere kantoorspullen.