Kantooraccessoires

Er zijn talloze kantooraccessoires op de markt, variƫrend van het klassieke pennenbakje tot chique briefhouders van leer, hout of roestvrij staal. Als je nieuwe kantoor accessoires koopt, kies dan voor een stijl die je bevalt en voer die consequent door.

Kantoor accessoires en spullen

Een uniforme reeks opbergdozen zorgt ervoor dat je bureaublad er netjes uitziet. Zo kun je tijdschriften het beste bewaren in opbergdozen van dezelfde kleur. Of koop witte en voorzie die van een kleur die bij je kantoor zien je boekenplanken er mooi en ordentelijk uit. Wees overigens niet bang om iets anders te kopen dan de gewone kantoorartikelen.

Of misschien heb je al in huis wat je nodig hebt. Antieke blikken of houten dozen zijn prima voor kantoorspullen en vergeet ook de schoenendozen niet. Met al dit soort oplossingen krijgt je kantoor een heel eigen sfeer en het is een milieuvriendelijke oplossing.

Maak de papierberg kleiner door belangrijke documenten te scannen en ze digitaal op te slaan, maar vergeet niet regelmatig back-ups te maken. In een klein thuiskantoor moet je alle ruimte benutten. Hang een schoenenzaak in een hoek van het kantoor en gebruik die voor papierwerk of koop archiefmappen en archiefdozen die je met haken aan de achterkant van een deur kunt bevestigen.

Tips

  • Maak van de muur boven je bureau een gigantisch memobord. Het voorkomt niet alleen rommel op je bureaublad, maar het is ook een prima plek voor inspirerende briefjes. Pennenbakjes hoeven niet saai te zijn. Probeer iets te vinden dat bij jouw stijl past.
  • Als je een hele hoop spullen moet opslaan, zet dan bij elkaar wat bij elkaar hoort, zodat je alles makkelijk kunt vinden. Potloden en penselen gesorteerd lijkt minder een chaos.
  • Vrijwel alles kun je gebruiken om kantoorspullen te bewaren, van houten kisten tot oude tinnen blikken. Gebruik je fantasie en kijk wat er allemaal te gebruiken is van de spullen die je in huis hebt.
  • Zelfs oude veilingkistjes bieden goede bergruimte. Ze zijn praktisch, milieuvriendelijk en passen prima in een grappige, eigentijdse kantoor.
  • Probeer met wat ongewone spullen je werkruimte een eigen sfeer te geven: gebruik een oude sigarendoos als brievenbakje, en oude flikjes voor pennen en potloden. Een rekje voor geroosterd brood kan dienstdoen als houder voor ansichtkaarten en andere post.
  • Zorg voor een draaibaar computerscherm die je kunt instellen om zonlicht te weren.
  • Je bergruimte maakt een nette en ordelijke indruk wanneer dozen of andere opbergspullen er een beetje uniform uitzien.