Kantoormeubilair

Koop geen apart kantoormeubilair voor je thuiskantoor, maar gebruik wat je in huis hebt. Elke tafel die hoog en groot genoeg is, kan dienstdoen als bureau, en allerlei dingen kun je gebruiken als bergruimte.

Kantoormeubilair hoeft niet modulair en modern te zijn. In een antiek interieur horen draaistoelen en een modern bureau niet thuis. Een fraaie tafel en stoel in Louis XV stijl passen perfect en zorgen voor een efficiƫnte werkruimte. Vrijstaande kantoormeubilair hebben als voordeel dat ze verplaatsbaar zijn.

Grotere kantoormeubels zoals archiefkasten kun je voorzien van zwenkwieltjes. Ruim je kantoor regelmatig op: oude archieven en papierwerk kun je op zolder of in de kelder kwijt. Op een boekenrek kunnen rieten mandjes staan waarin alles handig en overzichtelijk opgeborgen kan worden.

Als je een thuiskantoor gaat inrichten, moet je goed nadenken over de vraag wat er allemaal in moet komen: een aantal archiefdozen wellicht; een kast met schrijfwaren; ruimte voor twee personen die tegelijkertijd moeten kunnen werken.

Wanneer je vanaf het begin deze punten op een rijtje zet, krijg je het gewenste resultaat. Met archief dozen kun je alles handig opbergen en je kunt ze makkelijk verplaatsen. Stapel ze netjes op en plak er etiketten op, zodat je weet wat erin zit.