Hoekkantoor

Een computer op een keukenblok, een bureau in de slaapkamer, het thuiskantoor is vaak weggestopt op ‘vreemd’ terrein, maar dat mag niet ten koste gaan van de functionaliteit of stijl van je thuiskantoor. In een kamer die ook nog voor andere doeleinden gebruikt wordt, moet je zorgen voor een duidelijke afscheiding tussen de ene functie en de andere.

Kantoormeubilair

Dat kan met een tastbare afscheiding zoals schuifdeuren, een gordijn of een scherm. Dit heeft als voordeel dat je een apart kantoor hebt wanneer je het nodig hebt. Wanneer je de ruimte open wilt laten, moet je het kantoorgedeelte zo onopvallend mogelijk maken. Je kunt dan beter geen typisch kantoormeubilair aanschaffen, maar meubels die passen bij de rest van de kamer.

Je zou je computer bijvoorbeeld kwijt kunnen op een oude lessenaar zolang hij de juiste hoogte heeft en groot genoeg is om aan te werken.

Als je thuis geen geschikte meubels hebt, ga dan op zoek naar oud kantoormeubilair dat bij jouw interieur past. Neem bij voorkeur meubilair met voldoende bergruimte waar je alle spullen in kwijt kunt wanneer het kantoor niet in bedrijf is.

Als je een hulpkantoor zorgvuldig plant, hoeft het de rest van de kamer niet te domineren.